Davos, İsviçre – başkanı savaştan zarar gören Ukrayna Çarşamba günü tartıldı Teksas okul çekim “Barışçıl zamanlarda ateş edenlerin kurbanlarının olmasının korkunç” olduğunu söyleyerek en az 19 çocuğun ölümüne neden oldu.
Başkan, “Teksas’ta bir okulda meydana gelen korkunç silahlı saldırıda hayatını kaybeden çocukların tüm yakınlarına ve aile üyelerine taziyelerimi iletiyorum” dedi. Volodimir Zelenskiy dedim.
Rusya’nın ülkesini işgalini tartışmak üzere Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nun oturum aralarında düzenlenen bir konferansta video bağlantısıyla yaptığı açıklamada, “Barışçıl zamanlarda ateş edenlerin kurbanlarının olması korkunç bir şey” dedi.
Reuters
18 yaşındaki silahlı bir saldırgan Salı günü Teksas’ta bir ilkokulda en az 19 küçük çocuğu ve iki öğretmeni öldürdü.
Meksika sınırından yaklaşık bir saat uzaklıktaki küçük bir topluluk olan Uvalde’deki saldırı, ABD’de son yıllardaki en kanlı okul saldırısıydı ve Amerika’daki kanlı silahlı şiddet çılgınlığının en sonuncusuydu.
Zelenskyy, “Teksas’ta çocukların öldürülmesinin benim kişisel trajedim olduğunu hissediyorum ve şimdi ülkemde Rus ordusu çocuklarımızı öldürüyor” dedi.
Bu ayın başlarında, BM insani yardım kuruluşu rakamları, en azından 238 çocuk öldürüldü Rusya’nın 24 Şubat’taki saldırısını başlatmasından bu yana Ukrayna’da en az 347 kişi daha yaralandı.
Kaynak : https://www.cbsnews.com/news/texas-school-shooting-ukraine-president-volodymyr-zelenskyy-personal-tragedy/