AFP/Getty
ABD Artistik Yüzme takımının bir üyesi, Çarşamba günü Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası’nda rutininin sonuna doğru bayılarak koçu tarafından kurtarıldı. Anita Alvarez havuzda kımıldamadan asılı kalırken ve dört kez Olimpiyat madalyası kazanan antrenörü Andrea Fuentes içeri dalıp onu yüzeye çekerken, sualtı kameraları dramatik kurtarmayı yakaladı.
“Ne gün ama!!!” Fuentes, Çarşamba akşamı bir Instagram gönderisinde belirtti.
Alvarez’in solo rutininin “şimdiye kadarki en iyi performansı olduğunu, sınırlarını zorladığını ve onları bulduğunu” söyledi.
AFP/Getty
Baş antrenör, Alvarez’in solo antrenmanının sonunda dibe battığını gördükten sonra hızla suya atladı. Sualtı kamera görüntüleri, Fuentes’in etrafta kimse yokken suyun içinden Alvarez’e doğru süzüldüğünü gösteriyor.
Kısa süre sonra diğerleri, Fuentes’in bilinci yerinde olmayan Alvarez’i havuzun kenarına çekmesine yardım etti ve burada sedyeye kaldırılmadan önce hemen tıbbi müdahale yapıldı.
Anna Szilagyi/AP
Fuentes Instagram gönderisinde “Anita iyi ve doktorlar da onun iyi olduğunu söyledi” dedi. “Hepimiz bunun başka sporlarda da olduğunu biliyoruz: bisiklete binme, maraton, atletizm… kimisi final çizgisine ulaşamıyor, kimisi emeklemeyi ya da bayılmayı bile bitiriyor. Bizim sporumuz da çok zor. Şimdi dinlenme ve dinlenme zamanı. iyileşmek.”
İspanyol gazetesi Fuentes’i alıntıladı MARCA “Cankurtaranlar yapmadığı için” havuza atladığını söyleyerek.
Fuentes gazeteye verdiği demeçte, “Korktum çünkü nefes almadığını görebiliyordum, ama şimdi harika hissediyor, elinden gelenin en iyisini yapıyor” dedi.
Alvarez’in bir gün dinlendikten sonra şampiyonalardaki sonraki etkinliklerde yarışıp yarışmayacağına takımın koçlarının ve doktorlarının karar vereceğini söyledi.
Kaynak : https://www.cbsnews.com/news/anita-alvarez-swimmer-lost-consciousness-usa-coach-andrea-fuentes-rescue-photos/