Beslenmeyi En Üst Düzeye Çıkaracak Kolay Sağlıklı Tarifler!


Katkıda bulunan: Nancy Dixit

giriiş

Sağlıklı yiyeceklerin sıkıcı olması ve karmaşık olması da gerekmez.

Hint mutfağındaki malzemeler ve pişirme stilleri bölgeye, mevsime, dine ve aile geleneklerine göre değişir.

Et bazlı körilerden vejetaryen ve vegan yemeklere kadar her yemeğin yanı sıra her yemeğe farklı lezzet profilini veren çeşitli baharatlar ve malzemeler bulabilirsiniz.

Bununla birlikte, mutfak sadece lezzetle ilgili değildir – Hint alt kıtasındaki yemekler besinlerle doludur, yani aynı zamanda çok sağlıklı seçeneklerdir.

Herhangi bir Hint yemeğinin önemli bir kısmı baharatları, otları, ghee, meyve ve sebzelerdir.

Hindistan’ın 2000’den fazla yemeği ve 31 çeşit mutfağı olduğu tahmin edilmektedir.

Kayıtlı diyetisyenlere göre sağlıklı yemekler, sağlıklı, minimum düzeyde işlenmiş bileşenler ve bitki bazlı yiyecekleri içerir.

İpucu: Tüm abur cubur isteklerine sırt çevirmek ve kontrol etmek için kendi kapasitenize dair bir his geliştirin

Beslenme uzmanlarına göre, diyetinize çeşitli gıdaları ve temel besinleri ekleyerek beslenmenizi iyileştirmenin bazı kolay yolları burada.

Sağlıklı kaseler

En az bir fincan ıspanak, brokoli (kavrulmuş, ızgara veya çiğ) gibi koyu sebzeler ve tofu, fasulye veya balık gibi proteinler (seçiminize göre) ile kinoa gibi tam tahıllarla dolu bir kaseye sahip olabilirsiniz.

Soslar, kuru meyveler veya kuruyemişler gibi en sevdiğiniz soslarla süsleyebilirsiniz.

kırmızı biber

Herkesin kahvaltıda yiyebileceği en iyi ve basit tariflerden biridir.

Biberler genellikle nohut unundan (besan) yapılır. Bununla birlikte, filizlenmiş ay çekirdeği, chilla yapmak için de kullanılabilir.

Daha cazip ve lezzetli hale getirmek için bazı otlar, baharatlar ve doğranmış sebzeler (domates, salatalık, havuç vb.) ekleyebilir ve sos, turşu veya lor vb.

Izgara peynir ve domates çorbası

Bu, düşük sodyumlu (veya daha az tuzlu) domates çorbası ile eşleştirilebilen tam tahıllı ekmek ve gerçek çedar peynirinin en eski klasik kombinasyonudur.

Uç: İşlenmiş peynir yerine çedar peyniri kullanın.

poha

Poha, ünlü Hint kahvaltı tariflerinden biridir. Temel olarak, pişirmeden önce birkaç dakika suya batırılmış yassı pirinçten yapılır.

Tadı arttırmak için soğan, domates veya biraz baharat ekleyebilirsiniz. Bazı insanlar ayrıca fıstık, bezelye, bhujia veya limon vb.

Kalsiyum, demir vb. besinlere besin değeri katar. Ayrıca daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

Jowar Karışık

Bir kase sağlıklı jowar karışık sadece sağlıklı değil, aynı zamanda diyetinize dahil etmek için lezzetli bir seçenektir.

Protein, kalsiyum ve lif açısından zengin olduğu için yemeğinize besin değeri katar. Daha lezzetli olması için bebek mısır veya marul yaprakları ile servis edilebilir.

Havada kızartılmış tavuk budu

Vejetaryen olmayanlar için en iyi, basit ve pişirmesi kolay sağlıklı tarif olabilir.

Tarif şu şekildedir: Tavuk bagetler, biraz ot ve baharat, dövülmüş ceviz, biraz limon suyu, galeta unu ve baharatlarla (tercihinize göre) marine edilir.

Tamamen pişene kadar havayla kızartın ve pişmiş sebzeler veya havada kızartılmış patatesler ile servis edilebilir.

Bu yemek yüksek kaliteli protein açısından zengindir ve fazla yağ içermez.

Tavuğun zengin protein içeriğinin yanı sıra iyi miktarda demir, çinko ve B12 vitamini içerdiğini biliyor muydunuz?

yulaf ezmesi

Kalori bilincine sahip arkadaşlar için yulaf idli ideal yiyecek olabilir. Genellikle kavrulmuş yulaf, rendelenmiş havuç, kişniş veya seçtiğiniz diğer sebzelerden oluşan hamurdan yapılır.

Tüy kadar hafif kabarık şahane idlis elde etmek için hamuru buharda pişirin.

Yulaf mineraller, vitaminler ve proteinler açısından zengin olduğu için lezzetli tadından ödün vermeden iyi bir besin değeri katar.

Panchratna daal

Vejetaryenler için daal genellikle yüksek proteinli bir yemeğin temelini oluşturur. Panchratna daal, moong, channa, masoor, urad ve arhar olmak üzere 5 tür daal’ın bir karışımıdır.

Lezzetli baharatlarda pişirilen tüm bu mercimeklerin iyiliği ile bu protein dolu tarif, günlük diyetinize harika bir katkı sağlar.

Taze kişniş ile doldurun ve biraz buharlı pirinç veya roti ile tadını çıkarın.

Mercimek, prebiyotik karbonhidratların yanı sıra yüksek oranda çözünmeyen lif içeriğine sahiptir. Prebiyotik karbonhidratlar, bağırsak ve zihinsel sağlık için de faydalı olabilecek bağırsak dostu probiyotiklerin büyümesini destekler.

Kavun ve Kivi meyveli smoothie

Bu güç içeceği bir patlama sağlar bağışıklık güçlendirici Her yudumda besinler ve anında enerji seviyenizi yükseltir.

Kivi, vücudun bağışıklık tepkisini uyaran C vitamini açısından zengin, keskin ve tatlı bir meyvedir.

Kivi, papaya, kavun ve üzüm gibi meyvelerle birleştiğinde smoothie’nin besin değerini artırır.

Kivinin günlük önerilen C vitamini alımının yaklaşık %230’unu içerdiğini biliyor muydunuz?

Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi, cilt ve sinir sağlığı için gerekli olan antioksidanlar ve B3 vitamini (niasin) açısından zengindir. Bazı çalışmalar, bunun da yardımcı olabileceğini göstermiştir. Alzheimer hastalığı.

Bu lezzetli yayılma aynı zamanda bir antioksidan görevi gören ve hastalıklara karşı koruma sağlayabilen mükemmel bir E vitamini kaynağı içerir. koroner kalp hastalığı.

İpucu: Şeker ve diğer katkı maddeleri olmadan doğal fıstık ezmesi kullanmaya çalışın.

Yumurtalar

Yumurta, “süper gıda” olarak sınıflandırılması gereken birkaç gıdadan biridir.

Yumurta sarısı ve bütün yumurtalar önemli miktarda protein ve kolin içerir ve yemek pişirmede yaygın olarak kullanılır.

Yumurta, sahanda, haşlanmış, omlet veya haşlanmış yumurta gibi çeşitli şekillerde tüketilebilir.

Yumurta, saç sağlığını destekleyen en iyi kolin ve kaliteli protein kaynağıdır. göz sağlığını desteklerkalp hastalığı vb. riskini azaltabilir.

Yumurtanın kolesterol açısından yüksek olduğunu, ancak yumurta yemenin çoğu insan için kandaki kolesterolü olumsuz etkilemediğini biliyor muydunuz?

Son düşünceler

Beslenme ve sağlık el ele gider. Sonuçta, vücuttaki her hücreyi besleyen ve dayanıklılık ve kas gücü oluşturmaya yardımcı olan besindir.

Farklı malzemeler ve tarifler denemezseniz sıkılabilir ve motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz.

Burada deneyebileceğiniz en iyi, kolay ve en popüler birkaç Hint tarifinden bahsettik.

Bununla birlikte, herhangi bir bileşene alerjiniz olabilir veya herhangi bir bileşen tarafından ağırlaştırılabilecek, teşhis edilmemiş bir tıbbi durumunuz olabilir.

‘Böyle bir durumda, belirli gıdalara yatkınlığınızı belirlemek için son teknoloji bir öngörücü sağlık aracı olan genetik testi de tercih edebilirsiniz; kişiden kişiye göre olumlu ya da olumsuz etkisi olabilir.

Ayrıca, önleyici sağlık kontrollerinden de geçmelisiniz. Bu sağlık kontrolleri, sağlığınız hakkında eksiksiz bir rapor vererek, sağlığınızı iyileştirmek ve bir dizi rahatsızlığı uzak tutmak için gerekli önlemleri almanıza olanak tanır.

Tüm Vücut Sağlığı Kontrolü İçin Hemen Randevu Alın!

Bu yazı zaten 5 kez okundu!




Kaynak : https://blog.healthians.com/healthy-eating-easy-healthy-recipes-to-maximize-nutrition/

SMM Panel Viski Fiyatları Geçici Mail pdf indir pdf kitap indir ilahi sözleri 1984 pdf türkçe pdf minecraft premium satın al ilahi sözleri Selçuk Sport Apk İndir